Zijdeschilderen


Techniekles zijdeschilderen - elke keer iets anders

De techniekles "marmeren" of "werken met was" kan onderdeel zijn van de cursus Zijde bij Onss, waarbij je vijf verschillende technieken leert. We willen echter ook verschillende lessen apart, of los zo je wilt, aanbieden tegen dezelfde lage prijs, omdat het gewoon zo LEUK is! Ook vanuit deze aparte technieklessen kun je doorstromen naar het Open Zijde Atelier.

Onderwerpen die aan bod komen tijdens de technieklessen zijn o.a. magnetrontechniek, werken met lijnen, werken met zout, werken met alternatieve materialen op zijde, stempelen en sjabloneren, werken met was.

De technieklessen zijn bedoeld voor volwassenen.
Je mag een schort van Onss lenen, maar denk erom: er wordt met verf/inkt gewerkt.

De kosten zijn per persoon, incl. basismateriaal en een kopje koffie of thee. 

Kies een datum of plan jouw moment via: info@onsscreatelier.nl


Zijdeschilderen divers

Regelmatig worden er leuke losse workshops zijdeschilderen gegeven. De ene keer schilderen we kippen en een andere keer een olifant. Maar hier vind je ook de seizoensgebonden workshops. Aan de hand van de foto's kun je een keuze maken, wat je wilt gaan maken. Geef dit even door bij je reservering.
De workshops zijn in principe bedoeld voor volwassenen.

De kosten zijn per persoon, incl. basismaterialen en een kopje koffie of thee.

Kies een datum of plan jouw moment via: info@onsscreatelier.nl


Sjaal in zijde

Tijdens deze workshop ga je een sjaal van zijde maken in een door jou gekozen design.
In heerlijke frisse kleuren of in prachtige zachte pasteltinten. Dat is geheel aan jou.
Onze docente Nicole legt de procedure uit terwijl ze een voorbeeld maakt, waarna je zelf aan de slag mag om kleuren te kiezen, jouw design te bepalen en de sjaal te maken.

De workshop is geschikt voor iedereen van 9 tot 90+ en erg leuk om als ouder-kind actie
te ondernemen. Overleg wel even als je met een kind wilt komen, i.v.m. de samenstelling van de groep. Denk erom dat er met verf/inkt gewerkt wordt. Je mag een schort van Onss lenen, maar trek vooral iets aan dat de uitdaging kan doorstaan. 

De kosten zijn per persoon, incl. basismateriaal en een kopje koffie of thee. Voor de sjaal zelf zal er, afhankelijk van de maat, 5,50 tot 17,50 € aan materiaalkosten bij komen, te betalen tijdens de workshop.

Kies een datum of plan jouw moment via: info@onsscreatelier.nl

Sjaal in zijde

€ 30,00

Sjaal in zijde

€ 30,00

Zijdeschilderen in borduurring

Iedereen kan zijdeschilderen en ja, zelfs als je geen ervaring hebt, kun je na een korte instructie aan de slag om je eigen 'kunstwerk' te maken en meteen mee naar huis te nemen.

Het leuke van op zijde schilderen is dat je heel makkelijk allerlei afbeeldingen over kunt nemen op de stof, dus je kunt kiezen uit verschillende voorbeelden.

De workshops zijn bedoeld voor volwassenen.

De kosten zijn per persoon, incl. basismaterialen en een kopje koffie of thee.

Kies een datum of plan jouw moment via: info@onsscreatelier.nl


Rare vogels of vrolijke bloemen op zijde

Hier word je toch blij van! De supertoffe vreemde vogels met hun vrolijke veren van geschilderde zijde! Docente Nicole helpt je bij het tekenen van de vogels op de zijde, waarna je geheel naar eigen inzicht hun veren mag gaan invullen in heerlijke kleuren. En ben je meer een bloemen type, dan kun je ook kiezen voor de vrolijke bloemen.

De workshop is geschikt voor iedereen van 9 tot 90+. Overleg wel even als je met een kind wilt komen, i.v.m. de samenstelling van de groep. 
Je mag een schort van Onss lenen, maar denk erom dat er met verf/inkt gewerkt wordt.

De kosten zijn per persoon, incl. materiaal en een kopje koffie of thee. 

Kies een datum of plan jouw moment via: info@onsscreatelier.nl