Zijdeschilderen


Ecoprinten / drukken met natuurlijk materiaal

Wil je ook van die mooie ecoprints maken met bladeren op natuurlijke stoffen? Wij leren je de tips en tricks in deze creatieve workshop. 

De workshop begint met wat theorie aan de hand van voorbeelden. Daarna maak je jouw eerste samples. Na de lunchpauze, worden de samples besproken en met de opgedane ervaring gaan we door naar ecoprinten met kleur. 

Hier komt het moment dat het je vast gaat duizelen van de informatie, dus nemen we op het gemakje het proces nog eens door. Daarna start het laatste 'uitpakrondje' en ga je na de workshop (hopelijk heel voldaan) naar huis met een mooi en zeer gevarieerd stapeltje ecoprints.

Hoewel we de voorkeur geven aan een dagworkshop, kan het in overleg ook uitgesplitst worden in 2 halve dagen. In dat geval komt er een kleine meerprijs bij i.v.m. de voorbereidingstijd.

De prijs van 70 € is incl. koffie/thee, wat lekkers en (gebruik van) de basismaterialen.
Daar komt 10 € bij voor het stoffenpakket.

zaterdag 16 juli - 10.00 tot ca. 16.30 uur

dinsdag 19 juli - 10.00 tot ca. 16.30 uur


Ecoprint 2.0 - sjaal / kussensloop / tafelkleedje

Als je de smaak van het ecoprinten helemaal te pakken hebt, kun je na deze dag nog een workshop (ecoprinten 2.0) van een dagdeel volgen, waarin je jouw favoriete manier van ecoprinten in het groot kun uitproberen op een sjaal, kussensloop of een tafelkleedje.

Kosten voor de workshop 2.0: 35 € incl. koffie, thee en basismateriaal.
Omdat we keuze geven in de materialen waar je mee kunt werken, wordt de materiaalprijs per persoon berekend.

zaterdag 23 juli - 10.00 uur

dinsdag 26 juli - 10.00 uur


Techniekles zijdeschilderen - elke keer iets anders

De techniekles "marmeren" of "werken met was" kan onderdeel zijn van de cursus Zijde bij Onss, waarbij je vijf verschillende technieken leert. We willen echter ook verschillende lessen apart, of los zo je wilt, aanbieden tegen dezelfde lage prijs, omdat het gewoon zo LEUK is! Ook vanuit deze aparte technieklessen kun je doorstromen naar het Open Zijde Atelier.

De workshop is bedoelt voor volwassenen. 
Je mag een schort van Onss lenen, maar denk erom: er wordt met verf/inkt gewerkt.

De kosten zijn per persoon, incl. basismateriaal en een kopje koffie of thee. 

vrijdag 5 augustus- 10.00 uur


Cyanotypie

Cyanotypie is een fotografisch proces zonder camera, waarbij na ontwikkeling een cyaan-blauwe afdruk ontstaat. Met gedroogde bladeren, grasjes en bloemetjes gaan we op zijde afdrukken maken d.m.v. zonlicht. Afhankelijk van het weer, moeten we het formaat van de afdrukken aanpassen.
De kosten zijn incl. materialen, koffie of thee en natuurlijk weer een vooral heel gezellige middag onder begeleiding van Nicole Kruger van Zijde en zo.

zaterdag 23 juli - 13.00 uur

vrijdag 5 augustus - 13.00 uur


Sjaal in zijde

Tijdens deze workshop ga je een sjaal van zijde maken in een door jou gekozen design.
In heerlijke frisse kleuren of in prachtige zachte pasteltinten. Dat is geheel aan jou.
Onze docente Nicole legt de procedure uit terwijl ze een voorbeeld maakt, waarna je zelf aan de slag mag om kleuren te kiezen, jouw design te bepalen en de sjaal gaat maken.

De workshop is geschikt voor iedereen van 9 tot 90+ en erg leuk om als ouder-kind actie
te ondernemen. Overleg wel even als je met een kind wilt komen, i.v.m. de samenstelling van de groep. Denk erom dat er met verf/inkt gewerkt wordt. Je mag een schort van Onss lenen, maar trek vooral iets aan dat de uitdaging kan doorstaan. 

De kosten zijn per persoon, incl. basismateriaal en een kopje koffie of thee. Bij een afwijkende maat worden extra kosten gerekend.

vrijdag 15 juli - 10.00 uur


Vreemde vogels op zijde

Hier word je toch blij van! De supertoffe vreemde vogels met hun vrolijke veren van geschilderde zijde! Docente Nicole helpt je bij het tekenen van de vogels op de zijde, waarna je geheel naar eigen inzicht hun veren mag gaan invullen in heerlijke kleuren.

De workshop is geschikt voor iedereen van 9 tot 90+. Overleg wel even als je met een kind wilt komen, i.v.m. de samenstelling van de groep. 
Je mag een schort van Onss lenen, maar denk erom dat er met verf/inkt gewerkt wordt.

De kosten zijn per persoon, incl. materiaal en een kopje koffie of thee. 

plan jouw eigen moment via info@onsscreatelier.nl

Vreemde vogels

€ 32,50

Vreemde vogels

€ 32,50

Tijdschriftbakken met zijde

Een vast plekje voor de tijdschriften die je hebt verzameld. Maar wel graag een beetje uit het zicht? Hoe fijn als je dan in twee prachtig beschilderde bakken staan en nog een beetje groen in huis halen ook. Water geven is niet nodig... Uiteraard mag je ook voor een andere kleur kiezen, want bij Onss is dat artistieke vrijheid.

De workshop is geschikt voor iedereen van 9 tot 90+. Overleg wel even als je met een kind wilt komen, i.v.m. de samenstelling van de groep. 
Je mag een schort van Onss lenen, maar denk erom dat er met verf/inkt gewerkt wordt.

De kosten zijn per persoon, incl. materiaal en een kopje koffie of thee. 

plan jouw eigen moment via info@onsscreatelier.nl