Ecoprinten


Ecoprinten dagworkshop

Wil je ook van die mooie ecoprints maken met bladeren op natuurlijke stoffen? Wij leren je de tips en tricks in deze creatieve workshop. 

De workshop begint met wat theorie.. Daarna maak je jouw eerste samples. Na de lunchpauze, worden de samples besproken en met de opgedane ervaring gaan we door naar het echte werk.

We gaan naar keuze een sjaal, kussen, t-shirt of sokken printen.

De prijs van 70 € is incl. koffie/thee, wat lekkers en (gebruik van) de basismaterialen.

Daar komt 7,50 € bij voor het stoffenpakket van het ochtendprogramma. Omdat we in het middagprogramma keuze geven in de materialen waar je op kunt werken, wordt de materiaalprijs per persoon berekend. Als je een t-shirt of sokken wilt gaan ecoprinten, neem je zelf een t-shirt of sokken van katoen of bamboe mee ivm de maat en pasvorm. Een zijden of een mooie dunne wollen sjaal kun je aanschaffen tijdens de workshop. Prijs afhankelijk van maat en materiaal variërend vanaf € 10 te betalen tijdens de workshop.

Plan jouw moment via: info@onsscreatelier.nl


Ecoprint workshop sjaal - t-shirt - sokken

In deze workshop gaan we naar keuze een sjaal of sokken maken met de ecoprint techniek. We beginnen met een korte inleiding en gaan dan meteen aan de slag met het leggen van de blaadjes. Omdat je alle kennis uit de techniekles of dagworkshop hierbij goed kunt gebruiken is dit een mooi vervolg, maar het is ook mogelijk om dit als losse workshop te boeken,

Kosten voor de workshop: € 40 incl. koffie, thee en (gebruik van) basismaterialen.

Omdat we keuze geven in de materialen waar je op kunt werken, wordt de materiaalprijs per persoon berekend tijdens de workshop. Als je sokken wilt gaan ecoprinten, neem zelf sokken van katoen of bamboe mee ivm de maat en pasvorm (je kunt dan 2 paar maken). Een zijden of een mooie dunne wollen sjaal kun je aanschaffen tijdens de workshop. Prijs afhankelijk van maat en materiaal variërend vanaf € 11 te betalen tijdens de workshop.

Kies een datum of plan jouw moment via: info@onsscreatelier.nl


Techniekles ecoprinten

In de techniekles ecoprinten leren we je de basisprincipes van het printen met natuurlijk materiaal op stof (zijde/wol). Na de uitleg ga je aan de slag met het leggen van de blaadjes op verschillende soorten stof en/of papier en kun je ontdekken wat de mogelijkheden zijn. Ook maken we een sample waarin we met kleur gaan werken. Omdat de prints gefixeerd moeten worden, hebben wij nog wat tijd om de theorie even te herhalen en daarna begin het 'wow'gedeeltje van deze les. Het uitpakken van de pakketjes, dit is altijd weer een feestje. Je gaat naar huis met een stapeltje samples die je kunt gebruiken om kleine cadeautjes of kaarten mee te maken. Misschien heb je wel helemaal de smaak te pakken en ga je door voor de middagworkshop waar je een sjaal of sokken kunt gaan printen.

De prijs voor de techniekles is incl. koffie, thee en gebruik van basismaterialen. Daar komt een stoffenpakketje bij van € 7,50, dit kun je betalen tijdens de les.

Plan jouw moment via: info@onsscreatelier.nl


Ecoprinten snuffel workshop

Heb je wel eens gehoord van ecoprinten, maar weet je niet of het iets voor jou is. Kom dan een keertje snuffelen. We maken een proefje in naturel en een met kleur. Deze stofjes moeten wel even gefixeerd worden. Je kunt daarop wachten of na een uurtje terugkomen om de pakketjes uit te pakken en je te verwonderen over de resultaten. Heb je daarna de smaak te pakken dan kun je je meteen inschrijven voor een (dag)workshop.

De prijs voor de snuffelworkshop is incl. materialen en een kopje koffie/thee. Minimum aantal personen is 6

Plan jouw moment via: info@onsscreatelier.nl