Schilderen divers en anders...


Collagekunst op doek

Het leukste aan het maken van collages is het komen tot een compositie. Losse plaatjes en woorden maak je tot één nieuw, eigen geheel; vaak aan de hand van een bepaald thema, een speciale quote of een mooie kleurcombinatie. Laat je inspireren om creatief aan de slag te gaan met de techniek van collagekunst. Lijkt het je leuk om jóuw passies of dromen ‘zichtbaar’ te maken? Boek dan onze workshop, maak zelf een mooie collage en laat je verrassen door het eindresultaat!

De kosten zijn incl. materialen, koffie of thee.

plan jouw eigen moment via info@onsscreatelier.nl


Ecoprinten / drukken met natuurlijk materiaal

Wil je ook van die mooie ecoprints maken met bladeren op natuurlijke stoffen? Wij leren je de tips en tricks in deze creatieve workshop. 

De workshop begint met wat theorie aan de hand van voorbeelden. Daarna maak je jouw eerste samples. Na de lunchpauze worden de samples besproken en met de opgedane ervaring gaan we door naar ecoprinten met kleur. 

Hier komt het moment dat het je vast gaat duizelen van de informatie, dus nemen we op het gemakje het proces nog eens door. Daarna start het laatste 'uitpakrondje' en ga je na de workshop (hopelijk heel voldaan) naar huis met een mooi en zeer gevarieerd stapeltje ecoprints.

Hoewel we de voorkeur geven aan een dagworkshop, kan het in overleg ook uitgesplitst worden in 2 halve dagen. In dat geval komt er een kleine meerprijs bij i.v.m. de voorbereidingstijd.

De prijs van 70 € is incl. koffie/thee, wat lekkers en (gebruik van) de basismaterialen.
Daar komt 10 € bij voor het stoffenpakket.

dinsdag 31 mei - 10.00 tot ca. 16.30 uur

zaterdag 2 juli - 10.00 tot ca. 16.30 uur

dinsdag 5 juli - 10.00 tot ca. 16.30 uur

of plan jouw eigen moment in overleg: info@onsscreatelier.nl


Stippen en schilderen op porselein

We gaan weer stippen! Op verzoek. Doe je mee?

Ervaar hoe leuk, en soms verslavend (!), stippen is. Als je eenmaal de smaak te pakken hebt kun je allerlei assecoires in huis van stippen voorzien. Heel ingetogen of super uitbundig!
Dat bepaal jij...
Je krijgt eerst een korte instructie waarmee je even kunt oefenen, waarna je voortvarend aan de slag kunt. Je krijgt na afloop nog wel huiswerk mee: het bakken in de huis-tuin-&-keuken-oven om jouw stipwerk afwasbestendig te maken.

De workshop is geschikt voor iedereen van 8 tot 80+. Maar overleg even als je met een kind wilt komen, i.v.m. de samenstelling van de groep. Je mag een schort van Onss lenen, maar denk erom: er wordt met verf gewerkt.

De kosten zijn per persoon, incl. materiaal en een kopje koffie of thee. 

dinsdag 19 juli - 10.00 uur

dinsdag 2 augustus - 10.00 uur


Gieten en blazen met acrylverf

We gaan in deze workshop een tegeltje en een doekje maken in twee verschillende technieken van het acrylverf gieten. Het doekje gaan we alleen gieten, voor het tegeltje voegen we daar een extra techniekje aan toe. Wij laten je zien hoe je met elke mogelijke kleur acrylverf (of menging) een gietverf kunt maken, zodat je jouw eigen kleurencombi kunt maken. 

De workshop is geschikt voor iedereen van 8 tot 80+. Maar overleg even als je met een kind wilt komen, i.v.m. de samenstelling van de groep. Je mag een schort van Onss lenen, maar denk erom: er wordt met verf gewerkt.

De kosten zijn per persoon, incl. materiaal en een kopje koffie of thee. 

plan jouw moment: info@onsscreatelier.nl of bel Onss


Tegelwijsheid op doek

Iedereen kent wel een aantal bekende tegelwijsheden denken wij. Maar heb je ook een eigen wijsheid? Díe gaan we dan op een doekje schilderen met de nodige toeters en bellen eromheen. Uiteraard zullen we bij Onss alvast een beetje voorwerk doen om het voor jullie iets makkelijker te maken om het doekje ook af te krijgen binnen de tijd.

Denk erom dat er met verf gewerkt wordt. Je mag een schort van Onss lenen, maar trek vooral kleding aan die de uitdaging kan doorstaan. 

De kosten zijn per persoon, incl. basismateriaal en een kopje koffie of thee. 

plan jouw moment: info@onsscreatelier.nl of bel Onss