Workshop Aanbod

Kijk hieronder voor Onss uitgebreide aanbod. Klik er lustig op los voor meer informatie en/of inschrijven. Een overzicht van de aankomende workshops vind je in onze agenda.


Beelden maken kun je op veel verschillende manieren en die we bij Onss in aparte workshops ondergebracht. Je kunt nu al beelden maken in boetseerwas, papier maché of zeepjes, en inmiddels ook met Powertex, chocolade (!) of polymeerklei (klein). Klink hier voor het overzicht boetseren.


De creatieve kickstart is een wekelijkse korte sessie van een uur, waarin je een korte creatieve opdracht krijgt waarmee je direct aan de gang gaat, maar die je thuis eventueel verder kunt uitwerken. Het kan zijn dat je vooraf 'huiswerk' krijgt om bijvoorbeeld materialen te verzamelen. 


We hebben naast losse workshops ook cursussen, die bestaan uit meerdere lessen. Omdat het project niet in één les gemaakt kan worden, of omdat het leuk is meerdere technieken van iets te leren. Zo hebben we Zijde, Crea of Kralen bij Onss, Teken- of Schilderles. Klik hier voor een volledig overzicht.


Bij Onss kun je in de serie houtbranden, een tapasplankje maken of leuke onderzetters. Maar we hebben ook nog een paar andere leuke ideetjes die we aan het uitwerken zijn. 


Kaarsen kunnen eigenlijk altijd en bij elke gelegenheid. Daarom maken wij graag kaarsen die verlichten, verwarmen en gezelligheid geven. Met nieuw of recyclet kaarsvet in allerlei kleuren, drijvend of staand. Op dit moment kun je al een windlicht maken als op de foto, de blokkaarsen volgen later dit jaar.


Macramé is weer helemaal hot! In veel winkels kun je weer simpele tot ingewikkelder knoopwerken kopen.
Maar hoe leuk is het om het tijdens een workshop zelf te knopen?! Bij Onss kun je plantenhangers komen maken, maar ook een wandkleed van lontwol of een uiltje. Of wat dacht je van een fles met lichtjes of een Ibiza-pot met waxinelichtje. Daarnaast ontwikkelen we een cursus met meerdere knooptechnieken, waarmee je dan zo'n hip wandkleed kunt gaan maken! Klik hier voor de informatiepagina over macramé.


Met acrylverf kun je in vele stijlen schilderen. Wij hebben er alvast een paar voor jullie uitgezocht voor een leuke ochtend of middag schilderen. Ken je bijvoorbeeld Keith Haring, Andy Warhol of Mondriaan? Verras jezelf door in hun stijl een schilderij te maken. Over andere lessen volgt later informatie.


Zijde schilderen is leuk, maar wat kun je er eigenlijk allemaal mee? Je kunt bij Onss bijv. een Sjaal maken, vreemde vogels of een boeket bloemen op zijde schilderen. Of wat dacht je van leuke windlichtjes, een zoutbloem of handige tijdschriftbakken maken? Wij worden altijd blij van die mooie kleuren van zijde. Kun je er geen genoeg van krijgen? Denk dan eens aan een cursus Zijde bij Onss. Lees hier meer.


Onder dit kopje vallen bijzondere schilderactiviteiten, zoals stippen op porselein, maar ook tegelwijsheid op een doekje, acrylgieten op een tegeltje en doekje en andere verrassende technieken met kettinkjes en ballonnen. Met een beetje creatief denken kun je op vele manieren met allerlei verf aan de gang. Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor de uitgewerkte workshops.


Sieraden maken kun je op allerlei manieren. Wire wrapping is er één van, maar bij Onss zijn we ook weg van kralen rijgen in meer ingewikkelder modellen. Wij hebben als workshop de flat spiral armband en als cursus het Kralen bij Onss. Meer workshops zijn in ontwikkeling.


Een verzamelnaam voor een paar workshops die een eigen titel verdienen. Van of met papier kun je namelijk allerlei leuke dingen maken. Je kunt een oud boek vouwen tot een kunstwerkje, papieren kralen maken of  papier maché in meerdere vormen. Enne... ooit gehoord van Cyanotypie


Met stof en draad (dik en dun) maken we prachtige kunstwerkjes of mooie interieur-objecten. Zo'n poefje is een lust voor het oog, net als een wandkleed geknoopt met lontwol. Met naaldvilten of 3-D vilten maak je leuke kleine werkjes.