Cursussen (kort en langer)


Macramé bij Onss - diverse knopen en projectjes

In een serie van 5 lessen leer je meerdere knopen maken.

Per les (om de week) ga je met een geleerde knoop aan de slag, waarbij je steeds een afgerond werk(je) maakt, soms in combinatie met eerder geleerde knopen. Uiteraard krijg je de nodige productinformatie, zodat je uiteindelijk zelf de keuze kunt maken welk materiaal je bijvoorbeeld voor welk werk kunt gebruiken. 

Omdat we elke les een andere techniek aanbieden, kun je op elk moment instappen.

De kosten zijn per les en per persoon, incl. basismateriaal en een kopje koffie of thee. Mocht je een groter object willen maken tijdens de lessen, dan komen er mogelijk extra kosten voor het materiaal bij. Je kunt een 5-strippenkaart kopen voor € 112,50 voor extra voordeel. De kaart kun je tijdens de eerste les aanschaffen, die dan meteen wordt verrekend in de prijs.

vrijdag 12 aug. - 10.00 uur

vrijdag 9 sept - 13.30 uur


Vilten bij Onss - korte cursus

In een serie van 5 lessen leer je diverse technieken van het vilten.
Per les (om de week) ga je met een techniek aan de slag, waarbij je steeds een klein werkje maakt. Uiteraard krijg je daarbij ook de nodige productinformatie, zodat je weet welk materiaal je het beste kunt gebruiken voor een bepaalde techniek. Omdat we elke les een andere techniek aanbieden, kun je op elk moment instappen, gaaf toch?!

De kosten zijn per les en per persoon, incl. basismateriaal en een kopje koffie of thee.
Je kunt een 5-strippenkaart kopen voor € 112,50 voor extra voordeel. De kaart kun je tijdens
de eerste les aanschaffen, die dan meteen wordt verrekend in de prijs.

woensdag 10 aug - 10.00 uur 

woensdag 24 aug - 10.00 uur 


Zijde bij Onss - korte cursus

In een serie van 5 (of 10, of 15) lessen leer je diverse technieken van het zijde schilderen.
Per les (om de week) krijg je een techniek aangeleerd, waarbij je één of twee lapjes maakt in de aangeboden techniek. Dit betekent dat je na 5 lessen al een mooi kunstwerk kunt maken voor aan de muur of om neer te zetten op een mooi plekje in de woonkamer.

Na deze cursus kun je kiezen voor nog een serie van 5 lessen, want er is zóveel mogelijk met zijde, of voor een strippenkaart in Onss Open Atelier op vrijdag. Vraag gerust naar de mogelijkheden. En ja, ook hier geldt: iedereen kan zijde schilderen!

Denk erom dat hier met verf/inkt gewerkt wordt, dus trek iets aan dat deze uitdaging
kan doorstaan.

De kosten zijn per les en per persoon, incl. basismateriaal en een kopje koffie of thee.
Je kunt een 5-strippenkaart kopen voor € 112,50 voor extra voordeel. De kaart kun je tijdens
de eerste les aanschaffen, die dan meteen wordt verrekend in de prijs.

vrijdag 5 augustus - 10.00 uur

vrijdag 19 augustus - 10.00 uur


Schilderen voor beginners 

Elke donderdagmiddag kun je bij Onss onder begeleiding met acrylverf komen schilderen. Omdat we werken met een klein groepje (max. 6 pers.) krijg je veel aandacht. Je gaat met jouw project aan de slag en krijgt tijdens het werken aanwijzingen, tips en tricks. We schakelen op het niveau van de cursisten waardoor je op elk moment kunt instappen, maar we geven af en toe ook 'klassikale' oefeningen. 

We adviseren kleding aan te doen dat een stootje kan hebben en schort van Onss te gebruiken.

De lessen kosten 25€ per losse les van 2 uur, incl. gebruik materiaal (acrylverf, kwasten e.d.) en een kopje koffie of thee. Het doek kun je bij Onss apart aanschaffen of zelf meenemen. Bij

aanschaf van een 5-strippenkaart krijg je korting.

iedere donderdagmiddag 13.30 uur


Tekenen en schilderen basis

In deze lessen gaan we je de basis bijbrengen van het tekenen én schilderen. Deze lessen volgen zeker in het begin een vooraf bepaalde structuur. Er komen allerlei materialen van tekenen en schilderen aan de beurt, waarbij we rekening houden met niveau en ontwikkeling van de cursisten. In principe kun je op elk moment instappen, mits het niveau enigszins gelijk is aan de vaardigheden van de reeds bestaande groep.

De workshop is bedoeld voor volwassenen. Vraag voor kinderen naar de mogelijkheden.
Je mag een schort van Onss lenen, maar denk erom: af en toe wordt er met verf/inkt gewerkt.

De kosten zijn per losse les en incl. materiaal en een kopje koffie of thee. Bij een 5-strippenkaart, die je tijdens de eerste les kunt aanschaffen, krijg je korting. Het kan een enkele keer voorkomen dat in overleg extra kosten worden berekend voor bijzonder materiaal.

iedere donderdagochtend - 10.00 uur


Vrolijk schilderen - maffe kip, gekke koe, dikke dame...

In deze workshop kun je in één avond een leuk schilderij maken. Of dat nou een maffe kip, een gekke koe of een dikke dame is, dat is jouw keuze. Je geeft vooraf jouw keuze aan mij door, die ik dan vooraf op het doek schets. Tijdens de workshop kun jij je dan volledig richten op het schilderen. Alle doeken worden na afloop afgelakt met een spuitvernis. Indien nodig geef ik je uitleg over verschillende technieken, het gebruik van kwasten en kleurkeuzes, mocht je vast komen te zitten . Wil je graag een andere afbeelding schilderen? Laat het me weten en ik help je met het opzetten hiervan of ik schets het vooraf op het doek.

Je mag van Onss een schort lenen, maar trek niet jouw beste outfit aan.

De kosten zijn per persoon, per workshop en incl. materiaal en een kopje koffie of thee. 

iedere donderdagavond - 18.30 uur

zaterdag 6 augustus - tussen 10 en 14.00 uur (2 uur)

zaterdag 20 augustus - tussen 10 en 14.00 uur (2 uur)


Tekenen bij Onss

In een serie van 5 lessen gaan we met verschillende materialen en technieken van tekenen aan de gang: houtskool; kleurpotlood; pastelkrijt/-potlood; aquarelpotlood en oliepastel.
Per les (om de week) ga je met een techniek aan de slag, waarbij je steeds een klein werkje maakt en zo kunt ervaren wat jou het beste ligt zonder materiaal aan te hoeven schaffen.

Tijdens de lessen hebben we het ook over materialen en combinaties. Omdat we elke les een andere techniek aanbieden, kun je op elk moment instappen, da's fijn toch?! 

De kosten zijn per les en per persoon, incl. basismateriaal en een kopje koffie of thee.
Je kunt een 5-strippenkaart kopen voor € 112,50 voor extra voordeel. De kaart kun je tijdens
de eerste les aanschaffen, die dan meteen wordt verrekend in de prijs.

woensdag 3 augustus - 13.00 uur 

woensdag 10 augustus - 10.00 uur 


Kralen bij Onss

In een serie van 5 lessen leer je diverse technieken van het kralen of 'beading'.
Per les (om de week) krijg je een techniek aangeleerd, waarmee je een werkstukje maakt in de aangeboden techniek. Het kan voorkomen dat het in de les niet afkomt, maar dan krijg je voldoende materiaal mee om het thuis af te kunnen maken.

Na deze cursus kun je kiezen voor nog een serie van 5 lessen of voor een strippenkaart in Onss Open Atelier op dinsdag. Vraag gerust naar de mogelijkheden. 

De kosten zijn per les, incl. basismateriaal en een kopje koffie of thee.
Je kunt een 5-strippenkaart kopen voor korting, die je tijdens de eerste les kunt aanschaffen. 

dinsdag 9 augustus - 13.00 uur

dinsdag 23 augustus - 13.00 uur


Elfie haken in 4 lessen

Elfie is de hoofdpersoon uit het boek ‘Elfie & Karabauter in de levende natuur’. Het boek staat vol avonturen van gehaakte popjes, om (voor) te lezen. Ook de haakpatronen staan er in, van de popjes en hun kleertjes, en natuurlijk de vleugeltjes van Elfie!

Leer in 4 lessen de kneepjes van poppen haken en haak jouw eigen Elfie met kleertjes en afneembare vleugels! Het is fijn als je de eerste beginselen van haken kent - hoe je een losse en een vaste haakt - voordat je aan de lessen begint. In de lessen leren we je de kneepjes van het haken, en bijvoorbeeld hoe je van het Elfie patroon ook het oma-popje ‘Omafie’ kunt maken.

Kun je nog niet haken, dan kun je dat leren bij Onss Createlier in een beginnersworkshop.
Meer over het boek: https://linktr.ee/datistochgeweldig

Kosten zijn voor de 4 wekelijkse lessen incl. koffie/thee, het patroon en alle benodigdheden om Elfie te haken. Je krijgt het haakpatroon van Elfie als pdf via e-mail toegestuurd.

Start: datum volgt