Vilten bij Onss - korte cursus

In een serie van 5 lessen leer je diverse technieken van het vilten.
Per les (om de week) ga je met een techniek aan de slag, waarbij je steeds een klein werkje maakt. Uiteraard krijg je daarbij ook de nodige productinformatie, zodat je weet welk materiaal je het beste kunt gebruiken voor een bepaalde techniek.

De kosten zijn per les en per persoon, incl. basismateriaal en een kopje koffie of thee.
Je kunt een 5-strippenkaart kopen voor € 107,50 voor extra voordeel. De kaart kun je tijdens
de eerste les aanschaffen, die dan meteen wordt verrekend in de prijs.

Start op woensdag 1 december - 10.00 uur


Elfie haken in 4 lessen

Elfie is de hoofdpersoon uit het boek ‘Elfie & Karabauter in de levende natuur’. Het boek staat vol avonturen van gehaakte popjes, om (voor) te lezen. Ook de haakpatronen staan er in, van de popjes en hun kleertjes, en natuurlijk de vleugeltjes van Elfie!

Leer in 4 lessen de kneepjes van poppen haken en haak jouw eigen Elfie met kleertjes en afneembare vleugels! Het is fijn als je de eerste beginselen van haken kent - hoe je een losse en een vaste haakt - voordat je aan de lessen begint. In de lessen leren we je de kneepjes van het haken, en bijvoorbeeld hoe je van het Elfie patroon ook het oma-popje ‘Omafie’ kunt maken.

Kun je nog niet haken, dan kun je dat leren bij Onss Createlier in een beginnersworkshop.
Meer over het boek: https://linktr.ee/datistochgeweldig

Kosten zijn voor de 4 wekelijkse lessen incl. koffie/thee, het patroon en alle benodigdheden om Elfie te haken. Je krijgt het haakpatroon van Elfie als pdf via e-mail toegestuurd.

Start: zaterdag datum volgt


Zijde bij Onss - korte cursus

In een serie van 5 (of 10, of 15) lessen leer je diverse technieken van het zijde schilderen.
Per les (om de week) krijg je een techniek aangeleerd, waarbij je één of twee lapjes maakt in de aangeboden techniek. Dit betekent dat je na 5 lessen al een mooi kunstwerk kunt maken voor aan de muur of om neer te zetten op een mooi plekje in de woonkamer.

Na deze cursus kun je kiezen voor nog een serie van 5 lessen, want er is zóveel mogelijk met zijde, of voor een strippenkaart in Onss Open Atelier op vrijdag. Vraag gerust naar de mogelijkheden. En ja, ook hier geldt: iedereen kan zijde schilderen!

Denk erom dat hier met verf/inkt gewerkt wordt, dus trek iets aan dat deze uitdaging
kan doorstaan.

De kosten zijn per les en per persoon, incl. basismateriaal en een kopje koffie of thee.
Je kunt een 5-strippenkaart kopen voor € 107,50 voor extra voordeel. De kaart kun je tijdens
de eerste les aanschaffen, die dan meteen wordt verrekend in de prijs.

Volgende sessie op 12 november - 13.30 uur 


Schilderen voor beginners 

Elke donderdagmiddag kun je bij Onss onder begeleiding met acrylverf komen schilderen. Omdat we werken met een klein groepje (max. 6 pers.) krijg je veel aandacht. Je gaat met jouw project aan de slag en krijgt tijdens het werken aanwijzingen, tips en tricks. We schakelen op het niveau van de cursisten waardoor je op elk moment kunt instappen, maar we geven af en toe ook 'klassikale' oefeningen. 

We adviseren kleding aan te doen dat een stootje kan hebben en schort van Onss te gebruiken.

De lessen kosten 25€ per losse les van 2 uur, incl. gebruik materiaal (acrylverf, kwasten e.d.) en een kopje koffie of thee. Het doek kun je bij Onss apart aanschaffen of zelf meenemen. Bij

aanschaf van een 5-strippenkaart krijg je korting.

elke donderdagmiddag 13.30 uur


Tekenen en schilderen basis

In deze lessen gaan we je de basis bijbrengen van het tekenen én schilderen. Deze lessen volgen zeker in het begin een vooraf bepaalde structuur. Er komen allerlei materialen van tekenen en schilderen aan de beurt, waarbij we rekening houden met niveau en ontwikkeling van de cursisten. In principe kun je op elk moment instappen, mits het niveau enigszins gelijk is aan de vaardigheden van de reeds bestaande groep.

De workshop is bedoeld voor volwassenen. Vraag voor kinderen naar de mogelijkheden.
Je mag een schort van Onss lenen, maar denk erom: af en toe wordt er met verf/inkt gewerkt.

De kosten zijn per losse les en incl. materiaal en een kopje koffie of thee. Bij een 5-strippenkaart, die je tijdens de eerste les kunt aanschaffen, krijg je korting. Het kan een enkele keer voorkomen dat in overleg extra kosten worden berekend voor bijzonder materiaal.

elke donderdagochtend - 10.00 uur


Kralen bij Onss

In een serie van 5 lessen leer je diverse technieken van het kralen of 'beading'.
Per les (om de week) krijg je een techniek aangeleerd, waarmee je een werkstukje maakt in de aangeboden techniek. Het kan voorkomen dat het in de les niet afkomt, maar dan krijg je voldoende materiaal mee om het thuis af te kunnen maken.

Na deze cursus kun je kiezen voor nog een serie van 5 lessen of voor een strippenkaart in Onss Open Atelier op dinsdag. Vraag gerust naar de mogelijkheden. 

De kosten zijn per les, incl. basismateriaal en een kopje koffie of thee.
Je kunt een 5-strippenkaart kopen voor extra voordeel, die je tijdens de eerste les kunt aanschaffen. 

volgende sessie op 23 november - 13.30 uur