Boetseren & Beelden maken


Beeldje in Mergelsteen of Gasbeton

Superleuke workshop!
In deze workshop gaan we een beeldje maken in mergelsteen of gasbeton (iets harder en witter, maar prima alternatief). Mergelsteen is een heerlijk zachte steen om te bewerken, waardoor je snel resultaat hebt. Daarom kun je in een workshop van 2,5 uur een steen omtoveren tot een beeldje. Mocht je toch meer tijd nodig hebben, dan kun je thuis met spullen uit de keukenla verder, of je komt nog een keer terug :)  We hebben verschillende voorbeelden die je kunt 'namaken'. Wil je een ander beeld maken, dan bepalen we samen of het haalbaar is, met of zonder huiswerk :)

Het is wel een stoffige bedoening, dus oude kleding of kleding die tegen een stootje kan is aan te raden. De kosten zijn per persoon en inclusief materiaal en een kopje koffie of thee.

Plan jouw moment via: info@onsscreatelier.nl


Boetseren met was

Je kunt nu jouw eigen kunstwerk maken in was. Vroeger werd het boetseren met was gebruikt als basis voor het gieten van brons. Maar een wassen beeld kan op zichzelf, mits het niet te warm staat, heel lang in goede staat blijven.

De workshop boetseren in was bestaat in principe uit 2 delen, waarbij we de eerste sessie de vorm opbouwen en starten met was boetseren en de tweede (en evt. derde sessie) gaan we verder met boetseren. Uiteraard begeleiden we jou, zodat je met een beeld naar huis gaat, waarmee je kunt thuiskomen.
De eerste sessie betaal je 40€, daarna 10€ per uur extra.

De workshop is bedoeld voor volwassenen. Je mag een schort van Onss lenen, maar trek geen feestkleding aan. De kosten zijn per persoon, incl. materiaal en een kopje koffie of thee. 

Kies een datum of plan jouw moment via: info@onsscreatelier.nl

Boetseren met was

€ 40,00

Boetseren met was

€ 40,00

Beeldje van zeep snijden

Zeep is een heerlijk zacht materiaal, waardoor het relatief gemakkelijk is om te bewerken. Je hebt daarom al snel een leuk, klein beeldje om mee naar huis te nemen. Het fijne is, dat je thuis gewoon verder kunt 'carven' als je dat wilt, want je hoeft geen speciaal materiaal aan te schaffen en het ruikt nog lekker ook! Een prima start, waarna je met andere materialen kunt gaan experimenteren. Daar helpen we je dan natuurlijk ook graag mee op weg.

De workshop zeepsnijden is bedoeld voor volwassenen, maar kan versimpeld worden voor kinderen. Je mag een schort van Onss lenen; de zeep maakt verder geen vlekken op kleding.

De kosten zijn per persoon, incl. materiaal en een kopje koffie/thee.

Kies een datum of plan jouw moment via: info@onsscreatelier.nl


Beeldje in Powertex, b.v. een olifantje

Nieuwe kansen om een leuk beeldje in powertex te boetseren tijdens deze creatieve workshop Powertex! We starten met het opbouwen van de basis, waarna we met de klei aan de gang gaan. Als het beeldje eenmaal klaar is, hardt het vanzelf uit, dus geen gedoe met bakken. Je kunt tijdens de workshop een schort van Onss lenen, maar trek voor de workshop beeldje in powertex vooral kleding aan die tegen een stootje kan.
Kosten: 40€ voor 2.5 uur.

De kosten zijn per persoon, incl. basismateriaal en een kopje koffie of thee.

Kies een datum of plan jouw moment via: info@onsscreatelier.nl

Beeldje in Powertex

€ 40,00

Beeldje in Powertex

€ 40,00

Maffe beesten in papier maché

In deze workshop gaan we een maf beest maken in papier maché. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen om een vliegende vis of een vreemde vogel te maken, of een gestresste kat zoals op de foto. De workhop kan in principe in één keer worden gedaan (zonder schilderen). Is het een ingewikkelde vorm, dan kan het zijn dat een extra sessie nodig is om jouw creatie af te maken. We starten met het opbouwen van de basisvorm, waarna we met lijm en papier aan de gang gaan. Je kunt er een extra sessie aan toevoegen om jouw nieuwe huisdier wat leuke kleuren mee te geven. Het schilderen kun je uiteraard thuis doen, maar bij Onss is het wel heel gezellig!

De eerste sessie betaal je 40€ (2,5 uur), daarna 10€ per uur extra. Je mag van Onss een schort lenen, maar trek (met name bij het schilderen) niet jouw nieuwste outfit aan. De kosten zijn per persoon, incl. materiaal en een kopje koffie of thee.

Kies een datum of plan jouw moment via: info@onsscreatelier.nl