Boetseren met was

Je kunt nu jouw eigen kunstwerk maken in was. Vroeger werd was gebruikt als basis voor het gieten van brons. Maar een wassen beeld kan, mits het niet te warm staat, heel lang in goede staat blijven.

Deze workshop bestaat uit minimaal 2 delen, waarbij we de eerste sessie de vorm opbouwen en de tweede en evt. derde sessie met de was gaan boetseren. Uiteraard begeleiden we jou, zodat je met een beeld naar huis gaat, waarmee je kunt thuiskomen.
De eerste sessie betaal je 32.50 €, daarna 20 € per keer.

De workshop is bedoeld voor volwassenen. Je mag een schort van Onss lenen, maar trek niet jouw feestkleding aan. De kosten zijn per persoon, incl. materiaal en een kopje koffie of thee. 

zaterdag 23 oktober - 10.00 uur


Zeep snijden - beeldje

Zeep is een heerlijk zacht materiaal, waardoor het relatief makkelijk is om te bewerken. Je hebt daarom al snel een leuk, klein beeldje om mee naar huis te nemen. Het fijne is, dat je thuis gewoon verder kunt 'carven' als je dat wilt, want je hoeft geen speciaal materiaal aan te schaffen en het ruikt nog lekker ook! Een prima start, waarna je met andere materialen kunt experimenteren. Daar helpen we je dan natuurlijk ook graag mee op weg.

De workshop is bedoeld voor volwassenen en je mag een schort van Onss lenen. De zeep maakt verder geen vlekken op kleding. De kosten zijn per persoon, incl. materiaal een koffie of thee.

woensdag 3 november - 10.00 uur


Maffe beesten in papier maché

In deze workshop gaan we een maf beest maken in papier maché. Dat kan een vliegende vis of een vreemde vogel zijn, maar ook een door jouzelf uitgekozen dier. De workhop bestaat uit minimaal 2 delen, waarbij we in de eerste sessie de vorm gaan opbouwen en in de tweede sessie met lijm en papier aan de gang gaan. Je kunt er een derde sessie aan toevoegen om jouw nieuwe huisdier wat leuke kleuren mee te geven. 

De eerste sessie betaal je 32.50 €, daarna 15 € per keer. Je mag van Onss een schort lenen, maar trek (met name bij het schilderen) niet jouw nieuwste outfit aan. De kosten zijn incl. materiaal en een kopje koffie of thee.

zaterdag 23 oktober - 10.00 uur


Boetseren met chocolade

Nu het weer het toelaat gaan we beeldhouwen in chocolade. Het moet een beetje koel weer zijn, anders is de chocola gesmolten en opgesnoept voor het beeldje af is. Alhoewel dat scenario mij ook wel aanstaan! We werken in principe met pure chocolade. Melk (of een mengsel van melk en puur) kan wel, maar smelt uiteraard sneller. Wit is niet mogelijk.

Je mag van Onss een schort lenen, maar wij adviseren een 'uit te wassen' kloffie aan te trekken. De kosten zijn incl. materiaal en een kopje koffie of thee.

Onss stelt zich niet verantwoordelijk als je zonder beeldje of misselijk naar huis gaat...

zaterdag 6 november - 13.30 uur