Boetseren & Beelden maken


Beeldje in Mergelsteen of Gasbeton

Superleuke workshop!
In deze workshop gaan we een beeldje maken in mergelsteen of gasbeton (prima en witter alternatief). Mergelsteen is een heerlijk zachte steen om te bewerken, waardoor je snel resultaat hebt. Daarom kun je in een workshop van 2,5 uur een steen omtoveren tot een beeldje. Mocht je toch meer tijd nodig hebben, dan kun je thuis met spullen uit de keukenla verder, of je komt nog een keer terug :)  We hebben verschillende voorbeelden die je kunt 'namaken'. Wil je een ander beeld maken, dan bepalen we samen of het haalbaar is, met of zonder huiswerk :)

Het is wel een stoffige bedoening, dus oude kleding of kleding die tegen een stootje kan is aan te raden. De kosten zijn per persoon en inclusief materiaal en een kopje koffie of thee.

Kies een datum of plan jouw moment via: info@onsscreatelier.nl


Keramiek & Glazuur (2 lessen)

In deze tweedaagse beginnerscursus kun jij je eigen keramiek leren maken én glazuren. 

Cursusdag 1...  krijg je uitleg over 3 basistechnieken voor het maken van keramiek. Door middel van knijpen, rollen en bouwen leer jij een koffiemok, schaaltje, vaasje of accessoire maken. Je krijgt een blok klei van ongeveer 800 gram en maakt een voorbeeld na, of je laat je creativiteit de vrije loop! 

Cursusdag 2...  ga je aan de slag met glazuur. 
Eerst teken je met potlood een ontwerp op je werkstuk. Daarna ga je dit schilderen met onderglazuren. Deze glazuren worden in de laatste bakfase mooi glanzend en rijk van kleur. 

Ophalen werk: op een afgesproken datum kun je jouw afgebakken werkstuk bij Onss ophalen.

Kosten: € 110,-  inclusief materialen, klei, stoken van het keramiek, koffie of thee. 
Minimaal 3 en maximaal 5 cursisten. 

De cursus wordt gegeven door Ellen Tapia-Quilodran. Ze is docent en keramist en heeft haar eigen atelier in Oss. Je kunt haar werk en proces bekijken op instagram: @manque.ceramics

Plan jouw moment via: info@onsscreatelier.nl of bel Onss


Keramiek met Angobe (1 les)

In deze beginnersworkshop van één middag maak je een eenvoudig werkstuk van klei en decoreer je deze met engobe. 

Programma
13:00 tot 14:30 - Boetseren
Je krijgt uitleg over 3 basistechnieken voor het maken van keramiek. Door middel van knijpen, rollen en bouwen maak je een bakje, bordje of wandhanger. Je krijgt een blok klei van ongeveer 600 gram en maakt een voorbeeld na, of je laat je creativiteit de vrije loop! 
14:30 tot 14:50 - Pauze
Tijd voor een kopje koffie of thee terwijl je werkstuk bij de kachel staat te drogen. 
14:50 tot 16:00 - Decoreren met engobe
Je krijgt uitleg over het gebruik van engobe en verschillende decoratietechnieken. Door opschilderen of wegkrassen maak je een motief of afbeelding op je werkstuk. 

Ophalen werk:  zaterdag 25 maart
Kosten: € 60,- inclusief materialen, klei, stoken van het keramiek, koffie of thee. 
Minimaal 3 en maximaal 5 cursisten. 
De cursus wordt gegeven door Ellen Tapia-Quilodran. Ze is docent en keramist en heeft haar eigen atelier in Oss. Je kunt haar werk en proces bekijken op instagram: @manque.ceramics

Plan jouw moment via: info@onsscreatelier.nl of bel Onss

Keramiek met Angobe

€ 60,00

Keramiek met Angobe

€ 60,00

Boetseren met was

Je kunt nu jouw eigen kunstwerk maken in was. Vroeger werd was gebruikt als basis voor het gieten van brons. Maar een wassen beeld kan op zichzelf, mits het niet te warm staat, heel lang in goede staat blijven.

Deze workshop bestaat in principe uit 2 delen, waarbij we de eerste sessie de vorm opbouwen en de tweede (en evt. derde sessie) met de was gaan boetseren. Uiteraard begeleiden we jou, zodat je met een beeld naar huis gaat, waarmee je kunt thuiskomen.
De eerste sessie betaal je 37.50 €, daarna 12.50 € per uur extra.

De workshop is bedoeld voor volwassenen. Je mag een schort van Onss lenen, maar trek geen feestkleding aan. De kosten zijn per persoon, incl. materiaal en een kopje koffie of thee. 

Kies een datum of plan jouw moment via: info@onsscreatelier.nl

Boetseren met was

€ 37,50

Boetseren met was

€ 37,50

Beeldje van zeep snijden

Zeep is een heerlijk zacht materiaal, waardoor het relatief is om te bewerken. Je hebt daarom al snel een leuk, klein beeldje om mee naar huis te nemen. Het fijne is, dat je thuis gewoon verder kunt 'carven' als je dat wilt, want je hoeft geen speciaal materiaal aan te schaffen en het ruikt nog lekker ook! Een prima start, waarna je met andere materialen kunt gaan experimenteren. Daar helpen we je dan natuurlijk ook graag mee op weg.

De workshop is bedoeld voor volwassenen en je mag een schort van Onss lenen. De zeep maakt verder geen vlekken op kleding.

De kosten zijn per persoon, incl. materiaal een koffie of thee.

Kies een datum of plan jouw moment via: info@onsscreatelier.nl


Beeldje in Powertex, b.v. een olifantje

Nieuwe kansen om een leuk beeldje te boetseren tijdens deze creatieve workshop Powertex!
We starten met het opbouwen van de basis, waarna we met de klei aan de gang gaan. Als het beeldje eenmaal klaar is, hardt het vanzelf uit, dus geen gedoe met bakken. Je kunt tijdens de workshop een schort van Onss lenen, maar trek voor deze workshop vooral kleding aan die tegen een stootje kan. Kosten: 37.50 € voor 2.5 uur, daarna 12.50 € per uur extra.

De kosten zijn per persoon, incl. basismateriaal en een kopje koffie of thee.

Kies een datum of plan jouw moment via: info@onsscreatelier.nl

Beeldje in Powertex

€ 37,50

Beeldje in Powertex

€ 37,50

Maffe beesten in papier maché

In deze workshop gaan we een maf beest maken in papier maché. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen om een vliegende vis of een vreemde vogel te maken, of een gestresste kat zoals op de foto. De workhop kan in één keer worden gedaan, waarbij we de vorm opbouwen en daarna met lijm en papier aan de gang gaan. Je kunt er een extra sessie aan toevoegen (na voldoende droogtijd) om jouw nieuwe huisdier wat leuke kleuren mee te geven. 

Afhankelijk van het onderwerp en jouw skills, is het mogelijk om sessie 1 en 2 te combineren. Het schilderen kun je desgewenst ook thuis doen, alhoewel het bij Onss wel heel gezellig is!

De eerste sessie betaal je 37.50 € (2,5 uur), daarna 12.50 € per uur extra. Je mag van Onss een schort lenen, maar trek (met name bij het schilderen) niet jouw nieuwste outfit aan. De kosten zijn per persoon, incl. materiaal en een kopje koffie of thee.

Kies een datum of plan jouw moment via: info@onsscreatelier.nl