Allerlei met stof, draad....


Wandhanger met bobbelhart

Een macramé project in twee kleuren, dat maakt het nog leuker om de touwtjes aan elkaar te knopen! Zo vlak voor Valentijnsdag kun je alvast zwijmelen over jouw grote liefde... We maken een wandhanger met een hart van bobbels. Uiteraard gaan we de knopen flink oefenen en gebruiken we een extra techniek voor de bobbels in rood. Geen paniek, wij staan je bij en helpen een handje als het nodig is.

De kosten zijn per persoon en incl. materiaal en een kopje koffie of thee.

plan jouw moment: info@onsscreatelier.nl of bel Onss


Snoerlamp in lontwol

Met deze workshop maken we een toffe snoerlamp! Het snoer, met schakelaartje, wordt met dikke lontwol omgeknoopt en is in een ochtend of middag te maken. Het is best even klussen, maar dan heb je ook een heerlijk werkstuk om mee naar huis te nemen. Wij hebben een gewoon lampje ingedraaid, maar je kunt ook zo'n prachtige hippe LED-lamp gebruiken voor nóg meer sfeer! Voor de wol kun je kiezen tussen wolwit of bruingrijs. We oefenen de knopen eerst met gewoon macramé-touw als voorbereiding, daarna gaan we voor het 'echie'.

We adviseren wat oudere kleding aan te doen. Je wordt niet vies (de wol is gewassen), maar de wol pluist wel. 

De kosten zijn incl. materialen en een kopje koffie of thee.

plan jouw moment: info@onsscreatelier.nl of bel Onss


Elfie haken in 4 lessen

Elfie is de hoofdpersoon uit het boek ‘Elfie & Karabauter in de levende natuur’. Het boek staat vol avonturen van gehaakte popjes, om (voor) te lezen. Ook de haakpatronen staan er in, van de popjes en hun kleertjes, en natuurlijk de vleugeltjes van Elfie!

Leer in 4 lessen de kneepjes van poppen haken en haak jouw eigen Elfie met kleertjes en afneembare vleugels! Het is fijn als je de eerste beginselen van haken kent - hoe je een losse en een vaste haakt - voordat je aan de lessen begint. In de lessen leren we je de kneepjes van het haken, en bijvoorbeeld hoe je van het Elfie patroon ook het oma-popje ‘Omafie’ kunt maken.

Kun je nog niet haken, dan kun je dat leren bij Onss Createlier in een beginnersworkshop.
Meer over het boek: https://linktr.ee/datistochgeweldig

Kosten zijn voor de 4 wekelijkse lessen incl. koffie/thee, het patroon en alle benodigdheden om Elfie te haken. Je krijgt het haakpatroon van Elfie als pdf via e-mail toegestuurd.

Start: zaterdag 30 oktober - 10.00 uur


Handbreien - poefje van lontwol

Als je naar het poefje kijkt krijg je al lekkere warme voeten, toch?! De poef is van dikke lontwol gemaakt en is daarom in een middag te maken. We gaan op tafel, zonder naalden, maar met de handen, deze poef "breien". En ja, ook JIJ kunt dat! Aan het eind van de middag ga jij met een heerlijk interieurobject naar huis.

De workshop is bedoeld voor wolwassenen :) en we adviseren wat oudere kleding aan te doen. Je wordt niet vies (de wol is gewassen), maar de wol pluist wel. 

De kosten zijn incl. materialen en een kopje koffie of thee.

plan jouw moment: info@onsscreatelier.nl of bel Onss


Wandkleed in lontwol

Met de dikke lontwol in ivoor of beige-grijs maak je tijdens deze workshop toch al snel een behoorlijk werkstuk om aan de wand te hangen.

Allereerst oefenen we de knopen met 'normaal' touw om de techniek goed te leren.
Daarna gaan we pas met de lontwol aan de gang, want dat heeft een iets andere aanpak nodig.

Uiteindelijk is de maat van het wandkleed ongeveer 50 x 50 cm groot, afhankelijk hoe strak je
de knopen trekt en hoe lang je 'staarten' maakt.

De workshop is geschikt voor iedereen van 12 tot 90+, maar overleg wel even als je met een kind wilt komen, i.v.m. de samenstelling van de groep.
De kosten zijn per persoon, incl. materiaal en een kopje koffie of thee.

plan jouw moment: info@onsscreatelier.nl of bel Onss


Fietsbandbloem maken

Bij Onss werken we graag met 'waardeloos' of recyclebaar materiaal. Gewoon... omdat het zonde is om weg te gooien en er nog zulke leuke en mooie items van te maken zijn. Neem nou bijvoorbeeld zo'n bloem van oude fietsbanden... en dat is nog maar één voorbeeld.
Uiteraard kun je tijdens deze workshop jouw eigen draai geven aan de bloem.

De kosten zijn incl. materialen en een kopje koffie of thee.

plan jouw moment: info@onsscreatelier.nl of bel Onss